DIKKERS en DISSERS Denkers in Kansen en Denkers in Successen

Inleiding
Meer energie, vitaliteit en succes in je bedrijf en bij je medewerkers, is echt mogelijk. Identificeer de DISSERS, DIKKERS en DIMMERS** en breng ze bij elkaar. De DISSER denkt in successen, de DIKKER in kansen en DIMMER in mogelijkheden.

Geef ze ruimte, faciliteer ze en waar nodig coaching. Waarbij coaching veelal gericht dient te zijn op persoonlijke welzijn en persoonlijke groei. Is de organisatie zover dat geen coaching nodig is voor de politieke spelletjes, dan is het klaar voor groei, groei en nog meer groei. Bovendien voelen vooral DISSERS en DIKKERS zich aangetrokken om dan bij je te komen werken.

Meer hierover onderstaand.

DIKKERS zijn mensen die denken en leven in een wereld van KANSEN. Elke verandering, positief of negatief, is waar DIKKERS nieuwe kansen uit distilleren. Zij praten ook niet meer over veranderen en wel over (mee)groeien.

DISSERS zijn mensen die denken en leven in een wereld van  SUCCESSEN. DISSERS genieten van elk succes door hen zelf behaald of door anderen. Bovendien zien zij in elke KANS dè mogelijkheid om er een SUCCES van te maken. Zij praten ook niet meer over veranderen en wel over wat ze weer geleerd hebben waardoor hun groeien een continu proces is om van te genieten.

DIKKERS en DISSERS zijn een volgende stap in het denken van o.a. Klaas Koster die in zijn boek Vitalogie! schrijft over DIPPERS en DIMMERS, waarbij de eerstgenoemden denken in problemen en de anderen denken in mogelijkheden.

DIKKERS en DISSERS zijn positief ingestelde mensen. Zelfs pandemieën zoals Corona, krijgen ze er niet onder. Zij zien altijd mogelijkheden, al zijn deze mogelijkheden vaak nog vaag. Zij gaan op weg, boeken successen en slechten elke hindernis.

Geef DIKKERS en DISSERS ook vooral ruimte om van jouw concrete stip op de horizon te zeggen we gaan aan de slag en we gaan je verrassen. Je gaat zien dat de stip nooit bereikt wordt en wel veel mooiere resultaten waar je nooit van hebt durven te dromen. De wereld is nu immers anders dan het moment waarop je jouw stip had bepaald.

Beloon DIKKERS en DISSERS met ruimte en vertrouwen, ruimte in de ruimste zin van het woord. Ze worden beloond wanneer ze met hun, vaak niet onderbouwde, ideeën aan de gang kunnen gaan tot het moment waarop er daadwerkelijk besloten moet worden, gaan we al dan niet verder. Kap het vooral niet te snel af.

Grootste UITDAGINGEN voor DIKKERS en DISSERS.
De grootste uitdaging voor hun is het krijgen van ruimte en vertrouwen binnen de afdeling, het bedrijf, de wet- en regelgeving om aan de slag te gaan met de kansen of het realiseren van successen.

Helaas kennen we in Nederland teveel managers (en actiegroepen), die sturen op basis van het verleden, het bestendig houden van processen, producten en diensten in plaats van ruimte maken voor kansen en echt SUCCES. DIKKERS en DISSERS hebben echte leiders nodig die kunnen loslaten en ook plezier hebben in het coachen/ helpen op verzoek.

We noemen al snel iets innovatief. Zelfs wanneer een product of ontwikkeling elders in de wereld is gerealiseerd en zij het ook gaan doen, wordt gezegd “we hebben een nieuwe innovatie gerealiseerd”. Dit belemmerd de DIKKERS vooral. DIKKERS zij op zoek naar echte innovaties of niches in de markt.

DISSERS worden (te) vaak gehinderd door alles van gisteren en soms van vandaag. Tot een succes komen om eens iets op een hele andere manier aan te pakken, geeft onzekerheid voor managers. Alleen die managers, eigenlijk dus leiders, die in staat zijn hun medewerkers echt los te laten, genieten van nabij, complimenteren en delen het succes met de DISSER en zijn medewerkers.

 

 

** bron: Klaas Koster, boek Vitalogie! 2020 pag. 87/88

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

SuccesKlus Adres Boomgaard 5 3404 BG IJsselstein Telefoonnummers: - 0620739854 (Sjaak) - 0640745385 (Liebeth) E-mailadressen: - Sjaak: Sjaak.kerkhof@succesklus.nl - Liesbeth: Liesbeth.scholtens@succesklus.nl - Algemeen: Info@succesklus.nl